Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Leof. Athinon 200, Volos 383 34, Greece, Ancient Theater of Demetrias
September 27th, 2019 - September 29th, 2019

Loading
Loading Map

Related Info

 

Το κοινό ευρωπαϊκό θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το έτος 2019 είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο». 

Σκοπός είναι η ενίσχυση της ομοιογένειας στο χαρακτήρα του εορτασμού σε όσο το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις μέσα από την υλοποίηση δράσεων σχετικών με όλες τις μορφές πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τη συνέργεια ποικίλων φορέων με αντικείμενο τον πολιτισμό. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με μία και μοναδική δράση, η οποία περιλαμβάνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της αρχαιολόγου Καλλιόπης Αλματζή που έφυγε πρόωρα και υπήρξε ενεργό μέλος της για πολλά χρόνια. 

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Μνήμης χάριν αρχαιολόγου Καλλιόπης Αλματζή (1968-2017)» και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Δημητριάδος στις 11:00 π.μ. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Αίας» (Τέταρτη Διάσταση), το οποίο ερμηνεύει ο ηθοποιός Ιωάννης Τράντας σε σκηνοθεσία του ίδιου και με τη συνοδεία στο πιάνο του Πέτρου Δουρδουμπάκη. 

Η παράσταση πλαισιώνεται από μικρή φωτογραφική έκθεση από τη ζωή και τη δράση της Καλλιόπης Αλματζή στην ΕΦΑ Μαγνησίας και αλλού.

Το έργο αυτό είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής το Μάιο του 2019. 

Πρόκειται για την ιστορία του Αίαντα του Τελαμώνιου από τη Σαλαμίνα, του πιο γενναίου ήρωα από τους Έλληνες που πολέμησαν στην Τροία. 

Αφορά στην προσβολή που υπέστη ο ίδιος, όταν οι Ατρείδες αποφάσισαν να παραδώσουν τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατό του στον Οδυσσέα αντί να τα πάρει εκείνος και τα επακόλουθα της ενέργειας αυτής. 

Η είσοδος στο αρχαίο θέατρο της Δημητριάδας όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση, είναι ελεύθερη για το κοινό. Το ίδιο ισχύει και για τα μουσεία και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της ΕΦΑ Μαγνησίας κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τις 27 μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2019. 

Πηγή: pagasitikosnews.com

No visitor has been on this event

Have you been there?

Let us know: Yes, I have or share your story with others