European Heritage Makers Week in North Macedonia 2019 Европска недела на креатори на културно наследство во Северна Македонија 2019

Event Family Heritage Creativity and Innovation
North Macedonia
Show on the map
11 March - 14 May 2019
Overview

Ако сте младо лице на возраст од 12 до 18 години и ако сте заинтересирани за разгледување, истражување и доживување на околината и наследството околу вас, тогаш вие сте вистинскиот #КреаторHаHаследство којшто го бараме! Се што треба да направите е да побарате од вашиот родител или законски старател да постави слика или видео од наследството што сте го одбрале и кратка информација за вас (вклучително и името и возраста) преку веб-страницата на ЕДКН (EHD) и вашата приказна ќе биде објавена на EHD Portal (порталот на ЕДКН).

Со цел вашата приказна да биде промовирана, ви даваме на знаење дека приказните треба да бидат поднесени во присуство и со асистенција од страна на родител, законски старател, наставник, музејски едукатор, итн.

Чекор еден: Одете до делот Visitor Book (Книга на посетители) на оваа страница

Чекор два: Кликнете на копчето Share your story (Споделете ја вашата приказна)

Чекор три: Пополнете ги бараните податоци и испратете ја приказната

Кратко време по поставување на приказната, Националниот координатор на вашата држава ќе ја одобри приказната и вие ќе можете да ја видите вашата приказна во Visitor book.

Прочитајте ги деталните Правила за учество овде.

Откако вашата приказна ќе биде објавена на веб-страницата, споделете ја на социјалните мрежи и инофрмирајте ги сите дека сте дел од тимот на #Heritage Makers #Креатори  на културно наследство!

Address
North Macedonia

41.991889370069, 21.432229995728