Lapsuusmuistot kulttuuriperinnön lähteinä

Makers Story
Country
Finland
Year
2021
Mentor
Hanna Gröndahl
(Porin lukio)
Participants
Porin lukio
Share:
Overview

Mitä on eurooppalainen kulttuuriperintömme? Opiskelijat lähtivät siitä ajatuksesta, että kulttuuriperinnössä lapsuuden kokemukset ovat hyvin tärkeitä: ne muokkaavat käsityksiämme kulttuuristamme. Lapsuudessa vaikuttajia oli monenlaisia: bändit, elokuvat, sadut, leikit ja lelut. Näistä lapsuuden muistoista lähdimme piirtämään kuvallisia tulkintoja. 

Aava: ”Valitsin muiston Kreikan matkalta. Kreikassa kävelimme perheeni kanssa joka päivä pikkukylien kauppakatuja. Siellä oli todella omanlainen ja lämmin tunnelma. Kaduilla oli myös paljon ystävällisiä katukissoja, siitä tuleekin työn nimi ”STRAY CATS”.

Alma: ”5-vuotiaasta lähtien tanssin flamencoa kolmisen vuotta. Se loi pohjan tanssitaustalleni enkä ole sen jälkeen hetkeksikään lopettanut rakasta harrastustani.”

Amanda: ”Pikku Myy oli lapsuuteni lempihahmoja.”

Eemeli: ”Tein lyijykynäpiirroksen lego-hahmoista, jollaisilla leikin paljon lapsena. Ne olivat lempilelujani.”

Elisabeth: ”Piirsin muromaketin koska se muistuttaa paljon lapsuudesta kun herkkupäiviä olivat ne kun sai syödä juuri noita kyseisiä muroja.”

Ella: ”Lapsuusmuisto: Ikimuistoinen päivä, jolloin kotipihalleni satoi tuhansittain timantteja.”

Henna: ”Lapsuusmuistona lapsuuden lempparileikit. Kuvassa erilaisia hahmoja ja rakennelmia näistä lapsuuden mielikuvitusmaailmoista.”

Lotta: ”Parhaimmat lapsuusmuistot ovat ulkomailta. Sileät hiekkarannat ja suolalata tuoksuva meri.”

Petra: ”Lapsuusmuisto: lapsuuteni lempielokuva oli Prinsessa ja kerjäläistyttö. Katsoin sen lukemattomia kertoja lapsena ja rakastan elokuvaa vieläkin.”

Siiri: "Kun olin pieni, katsoin äidin kanssa Euroviisuja ja fanitimme Lordia."