Hämeenlinna ja Aulanko

Récit des acteurs
Pays
Finland
Année
2024
Mentor
Minna Niskanen
(Parolan Yhteiskoulu)
Participants
Elsa
Heidi
Ella
Veera
Share:
Vue d'ensemble

Videoon halusimme koota meille tärkeitä asioita suomalaisesta kulttuuriperinnöstä. Päätimme keskittyä asuinkaupunkimme tärkeisiin historiallisiin kohteisiin, jotka ovat oleellinen osa suomalaista kulttuuriperintöä. Videossa kerromme Hämeen linnan ja Aulangon alueen historiasta, joka ulottuu aina monien satojen vuosien taakse.

Hämeen linnan rakentaminen on aloitettu jo 1200-luvulla ja se on yksi Suomen vanhimmista linnaraunioista. Alunperin se on toiminut paikallisena hallintokeskuksena ja linnoituksena. Nykyään Hämeen linna toimii museona ja sen historialliset tarinat kiehtovat vierailijoita yhä tänä päivänä.

Aulangon historia alkaa 1800-luvulta, kun Hugo Standertskjöld päätti rakennuttaa Aulangon alueelle englantilaistyyppisen puiston. Näin rakentuivat mm. isot tekolammet, näyttävät graniittilinnan rauniot, näköalaterasseja ja huvimajoja. Aulangon näkötorni on valmistunut vuonna 1907. Nykyään Aulangon alueella voi nauttia ulkoilusta, retkeilystä ja luonnon kauneudesta. Alueella on paljon ulkoilureittejä sekä näköalapaikkoja. Graniittilinna toimii nykyään Aulangon kesäteatterissa. Luonnonsuojelualueella vierailee vuosittain n. 400 000 kävijää.

Sekä Hämeen linna että Aulangon alue ovat tärkeä osa Hämeenlinnan ja koko Suomen kulttuuriperintöä ja ne kertovat paljon alueen rikkaasta historiasta.