Country profile

Andorra

Contact
Ms. Mireia TARRÉS FICAPAL
National Coordinator for Andorra

Connect with us via:

Vue d'ensemble


Sota el lema Patrimoni sostenible, les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que se celebraran a Andorra del 16 al 25 de setembre, conviden la ciutadania a explorar la sostenibilitat del patrimoni cultural, material i immaterial andorrà. Aquestes jornades internacionals impulsades pel Consell d’Europa i la Unió Europea esdevenen una activitat participativa en relació amb el patrimoni cultural. La directora del Departament de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte, i la cap de l’Àrea de Patrimoni Cultural, Cinta Pujal, van presentar ahir les Jornades Europees del Patrimoni i el programa d’activitats que s’emmarca en aquestes jornades internacionals que se celebren cada any.

Des del divendres 16 i fins al diumenge 25 de setembre, el Departament de Patrimoni Cultural convida tota la ciutadania a viure noves activitats i experiències durant aquestes jornades de descoberta i redescoberta del paper del nostre patrimoni cultural en un futur sostenible. Un gran ventall de propostes obertes a tothom i que són una oportunitat per conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni cultural i natural i la urgència de pensar en un món sostenible. Tal com van exposar en la presentació, l’objectiu de les jornades es convidar a la reflexió sobre la protecció de la riquesa i la diversitat i a repensar l’ús dels recursos en relació amb la preservació dels béns culturals, els paisatges, la vida silvestre i la biodiversitat en un context de canvi climàtic i degradació mediambiental.

Aquest any, doncs, les Jornades Europees del Patrimoni se celebren amb la voluntat de divulgar la importància de la sostenibilitat, la relació amb l’entorn i la necessitat de reduir el consum de recursos i la despesa energètica.


Històric de les jornades

Des de l’any 1996 Andorra participa en les Jornades europees del patrimoni, que se celebren des de fa trenta-vuit anys i són un dels esdeveniments anyals més importants arreu d’Europa, i tenen lloc el tercer cap de setmana del mes de setembre.

És un esdeveniment que aplega milions de persones que visiten un nombre considerable de monuments i de llocs històrics, siguin públics o privats, els quals estan tancats habitualment i obren les portes al públic per a aquesta ocasió.

Aquesta iniciativa conjunta del Consell d’Europa i de la Unió Europea aplega els cinquanta estats part del Conveni cultural europeu, els quals participen activament en les Jornades.

------------------------


History of the European Heritage Days

Since 1996 Andorra has been participating in the European Heritage Days, which have been held for thirty-eight years and are one of the most important annual events in Europe, and take place on the third weekend in September. .

It is an event that brings together millions of people who visit a considerable number of monuments and historical sites, whether public or private, which are usually closed and open their doors to the public for the occasion.

This joint initiative of the Council of Europe and the European Union brings together the fifty states party to the European Cultural Convention, which are actively participating in the European Heritage Days.


For more information click here.

Additional information
Ms Mireia TARRÉS FICAPAL

Patrimoni Cultural d'Andorra
Ministeri d'Educació i Cultura
c/Bixessarri s/n Aixovall
AD - 600 SANT JULIA DELORIA
ANDORRA

+ 376 844 141
+376 844 343
www.patrimonicultural.ad